Što je sigurnosna kopija na razini datoteke? Zašto i kada ga koristiti?

Cto Takoe Rezervnoe Kopirovanie Na Urovne Fajlov Zacem I Kogda Ego Ispol ZovatKao IT stručnjak, znate da je sigurnosno kopiranje na razini datoteke ključni dio svake strategije zaštite podataka. Ali što je sigurnosna kopija na razini datoteke? Zašto je to važno? A kada ga trebate koristiti?Sigurnosno kopiranje na razini datoteke vrsta je sigurnosnog kopiranja podataka koje kopira pojedinačne datoteke i mape s primarne lokacije za pohranu na sekundarnu lokaciju za pohranu. Datoteke i mape obično se pohranjuju na poslužitelju datoteka, a sigurnosna kopija obično se pohranjuje na traci ili disku. Sigurnosno kopiranje na razini datoteke nudi nekoliko prednosti u odnosu na druge vrste sigurnosnog kopiranja, kao što je sigurnosno kopiranje na temelju slike.

Prvo, sigurnosno kopiranje na razini datoteke je brže i učinkovitije. Sigurnosno kopiranje na temelju slike može potrajati dugo, osobito ako imate puno podataka za sigurnosno kopiranje. Pomoću sigurnosne kopije na razini datoteke možete sigurnosno kopirati samo datoteke koje su promijenjene, što može uštedjeti mnogo vremena. Drugo, sigurnosno kopiranje na razini datoteke je fleksibilnije. Sa sigurnosnom kopijom temeljenom na slici, morate obnoviti cijelu sliku, što može biti dugotrajno. Pomoću sigurnosne kopije na razini datoteke možete vratiti samo one datoteke koje su vam potrebne, što može uštedjeti mnogo vremena. Konačno, sigurnosna kopija na razini datoteke je pouzdanija. Ako imate oštećenu sliku, možda nećete moći vratiti nijedan od svojih podataka. Pomoću sigurnosne kopije na razini datoteke možete vratiti pojedinačne datoteke, što može biti spas.

Dakle, kada biste trebali koristiti sigurnosno kopiranje na razini datoteke? Odgovor je: kad god trebate zaštititi svoje podatke. Sigurnosno kopiranje na razini datoteke posebno je važno ako imate puno podataka za sigurnosno kopiranje, ako trebate vratiti samo malu količinu podataka ili ako trebate moći vratiti pojedinačne datoteke. Sigurnosno kopiranje na razini datoteke najbolji je način da zaštitite svoje podatke.Sigurnosno kopiranje na razini datoteke potreban za sigurnosno kopiranje vašeg uređaja i vraćanje u kasniju fazu. Sigurnosno kopiranje na razini datoteke može sigurnosno kopirati jednu ili više datoteka. U ovom slučaju sigurnosno kopirate pojedinačne datoteke, mape i podatke aplikacije, a ovo je najčešći tip sigurnosnog kopiranja koji je brz i jednostavan. Možete zakazati sigurnosne kopije na razini datoteke s drugim softverom i vratiti ih prema potrebi.

Što je sigurnosna kopija na razini datoteke Zašto i kada je koristitiŠto je sigurnosna kopija na razini datoteke? Zašto i kada ga koristiti?

Sigurnosno kopiranje na razini datoteke mnogo je brže od sigurnosnog kopiranja slike. Dok potonji sigurnosno kopira cijeli uređaj za pohranu ili particiju, sigurnosno kopiranje na razini datoteke omogućuje vam sigurnosno kopiranje datoteka na pojedinačnoj razini. Kako bismo vam pomogli da saznate više, evo nekoliko objašnjenja:

1] Što je sigurnosna kopija na razini datoteke?

Sigurnosno kopiranje na razini datoteke jedna je od uobičajenih metoda sigurnosnog kopiranja. To će vam pomoći da prenesete datoteke i mape u sigurnosnu pohranu i zatim ih vratite ako je potrebno.

Sigurnosno kopiranje na razini datoteke omogućuje vam sigurnosno kopiranje samo datoteka na radnoj površini, kao što su dokumenti, fotografije, videozapisi i drugo. Ali također možete sigurnosno kopirati baze podataka i slike diskova. Dakle, da biste vratili svoje datoteke, morat ćete ih preuzeti sa sigurnosnog pogona i ručno vratiti na svoje računalo.

Međutim, sa sigurnosnom kopijom na razini datoteke nećete moći stvoriti sliku za pokretanje, što je moguće samo sa sigurnosnom kopijom na razini slike.

2] Zašto je potrebna sigurnosna kopija na razini datoteke?

Sigurnosne kopije na razini datoteke neophodne su ako želite redovito sigurnosno kopirati datoteke i mape. Pomoću sigurnosne kopije na razini slike stvarate sliku za podizanje sustava koja se ne može mijenjati. Na taj način sve promjene koje se dogode na vašem računalu neće biti dodane sigurnosnoj kopiji slike. Umjesto toga, sigurnosna kopija na razini datoteke redovito će sigurnosno kopirati vaše datoteke i mape. Dakle, u slučaju kvara sustava, imat ćete podatke za oporavak.

mogu li izbrisati datoteku stranica sys

Mnogi alati za sigurnosno kopiranje omogućuju vam da rasporedite sigurnosno kopiranje na razini datoteke. Windows nudi ugrađene alate kao što su Povijest datoteka i Alati za sigurnosno kopiranje i vraćanje. Možete postaviti proces sigurnosne kopije u pozadini svaki dan, tjedan ili mjesec, a sve će vaše datoteke biti spremljene na disk za sigurnosno kopiranje ili u pohranu.

3] Kada trebate koristiti sigurnosnu kopiju na razini datoteke

Kvarovi tvrdog diska česti su i mogu rezultirati velikim gubitkom podataka. Ali postavljanjem planiranih sigurnosnih kopija na razini datoteke, možete redovito sigurnosno kopirati svoje datoteke i vratiti ih prema potrebi.

Drugi razlog može biti vraćanje slučajno izbrisanih podataka ako ste slučajno izbrisali važne datoteke ili ih izgubili zbog napada zlonamjernog softvera. Zatim možete vratiti datoteke iz sigurnosne kopije.

Sigurnosno kopiranje na razini datoteke u odnosu na sigurnosno kopiranje na razini bloka ili slike

Osim sigurnosne kopije na razini datoteke, postoji i sigurnosna kopija na razini bloka, poznatija kao sigurnosna kopija slike. Ovo je napredna metoda izrade sigurnosne kopije koja stvara kopiju vašeg cijelog sustava. Da biste saznali više, pogledajte objašnjenje u nastavku:

Što je sigurnosna kopija na razini bloka ili slike?

Sigurnosna kopija temeljena na slikama stvara kopiju vašeg cijelog sustava i omogućuje vam da je učitate u sigurnosnu pohranu. Možete napraviti sigurnosnu kopiju na razini bloka cijelog sustava sa svim diskovima ili samo određenom particijom.

Sigurnosna kopija na razini slike korisna je kada želite stvoriti glavnu sliku vašeg računala ili poslužitelja i održavati je ažurnom kako biste mogli vratiti svoje računalo ili uslugu u hitnim slučajevima.

Windows 10 hotspot ne radi

Sigurnosno kopiranje na razini datoteke u odnosu na sigurnosno kopiranje na razini bloka/sigurnosno kopiranje slike: brza usporedba

Sigurnosno kopiranje na razini datotekeSigurnosna kopija na razini slike
Rezervni elementiMože sigurnosno kopirati datoteke i mape.Idealno za sigurnosne kopije sustava, diska, particija i datoteka.
Sigurnosna učestalostSigurnosne kopije na razini datoteke možete izraditi više puta dnevno.Sigurnosno kopiranje na razini slike obično se radi jednom tjedno ili mjesečno.
Veličina slike

Može sigurnosno kopirati podatke na nižoj razini. Stoga je veličina sigurnosne kopije relativno mala.Budući da se koristi za sigurnosno kopiranje cijelog sustava, veličina slikovne datoteke je relativno velika.
Mogućnosti oporavkaMožete vratiti datoteke ili mape.Možete vratiti cijeli sustav, disk ili particiju.

Ukratko, trebali biste svakodnevno sigurnosno kopirati svoje datoteke na razini datoteke. S druge strane, sigurnosna kopija na razini bloka prikladna je kada želite sigurnosno kopirati cijeli sustav s datotekama, mapama, podacima aplikacija, postavkama i više.

Zaključak

Dakle, radilo se o sigurnosnom kopiranju na razini datoteke. Redovita sigurnosna kopija vaših datoteka neophodna je ako imate posla s kritičnim podacima koje si ne možete priuštiti izgubiti. Ali zahvaljujući mnogim rješenjima za sigurnosno kopiranje, možete redovito sigurnosno kopirati svoje važne datoteke i vratiti ih samo jednim klikom.

Još uvijek nisam siguran za sigurnosno kopiranje na razini datoteke. Kako i kada ga koristiti? Evo nekih često postavljanih pitanja koja će vam pomoći da saznate više:

Kako sigurnosno kopirati veliki broj datoteka?

Bilo bi od pomoći ako biste koristili softver za sigurnosno kopiranje za sigurnosno kopiranje velikih količina datoteka na razini datoteke. Morate sigurnosno kopirati svoj disk/particiju, sustav, datoteku i oblak te postaviti planirano sigurnosno kopiranje. Mnoge od ovih aplikacija za izradu sigurnosnih kopija također podržavaju višestaznu pohranu sigurnosnih kopija, zatvaranje pogona, particija, sigurne sigurnosne kopije zaštićene lozinkom i još mnogo toga.

Koja je razlika između sigurnosne kopije datoteke i sigurnosne kopije sustava?

File Backup sigurnosno će kopirati vaše datoteke i mape dostupne na vašem računalu. Međutim, ne morate sigurnosno kopirati svoje podatke aplikacije, sistemske datoteke ili postavke. S druge strane, sigurnosna kopija sustava napravit će sigurnosnu kopiju cijelog vašeg računala, uključujući datoteke, podatke aplikacija, postavke i još mnogo toga. Tako možete vratiti svoje računalo u stanje u kojem je bilo prije izrade sigurnosne kopije sustava.

Koje su tri vrste sigurnosnih kopija?

Sigurnosne kopije se mogu podijeliti u tri vrste: puna , inkrementalni , i Diferencijal . Dok inkrementalna sigurnosna kopija samo kopira podatke koji su se promijenili od posljednjeg sigurnosnog kopiranja, diferencijalna sigurnosna kopija počinje kopiranjem podataka koji su se promijenili od prethodne sigurnosne kopije, a zatim radi kao inkrementalna sigurnosna kopija u budućnosti. Jedina mana je što zahtijeva više prostora za pohranu u usporedbi s inkrementalnim sigurnosnim kopijama.

Što je sigurnosna kopija na razini datoteke Zašto i kada je koristiti
Popularni Postovi