Omogućite ili onemogućite prozor za potvrdu brisanja za koš za smeće u sustavu Windows 10

Enable Disable Delete Confirmation BoxKada izbrišete stavke s tvrdog diska u sustavu Windows 10, one zapravo ne nestaju sve dok ne ispraznite koš za smeće. Ovo je sigurnosna mjera kojom se osigurava da slučajno ne izbrišete nešto što vam je potrebno. Međutim, možete onemogućiti prozor za potvrdu koša za smeće ako ste sigurni da želite trajno izbrisati stavke.Da biste onemogućili prozor za potvrdu brisanja koša za smeće, otvorite prozor svojstava koša za smeće. To možete učiniti tako da desnom tipkom miša kliknete ikonu koša za smeće na radnoj površini i odaberete Svojstva iz izbornika. Alternativno, možete otvoriti upravljačku ploču i otići na Izgled i personalizacija > Personalizacija > Promjena ikona radne površine > Koš za smeće > Svojstva.

U prozoru svojstava koša za smeće uklonite oznaku iz okvira uz 'Prikaži dijaloški okvir za potvrdu brisanja'. Kliknite OK za spremanje promjena. Sada, kada izbrišete stavke s tvrdog diska, one će biti trajno izbrisane bez ikakve potvrde.

Naravno, to također znači da biste mogli slučajno izbrisati nešto što vam je potrebno. Dakle, općenito je dobra ideja ostaviti omogućen prozor za potvrdu brisanja. Ali ako ste sigurni da ga želite onemogućiti, sada znate kako.izbrisani pisač i dalje prikazuje Windows 10

U sustavu Windows 10 prozor za potvrdu deinstalacije omogućen je prema zadanim postavkama. Korisnici sustava Windows 8 možda su primijetili da prilikom brisanja datoteke u Košara za razliku od Windows 7 i starijih, novi operativni sustav više neće prikazivati ​​prozor za potvrdu deinstalacije. To je zato što je Microsoft otkrio da većina korisnika odlučuje onemogućiti ovo upozorenje o uklanjanju. Zbog, ugašeno je zadano.

Omogući prozor za potvrdu brisanja za koš za smeće

Po želji, možete omogućiti Uklonite prozor za potvrdu . Ovaj post će vam pokazati kako omogućiti ili onemogućiti prozor za potvrdu brisanja u sustavu Windows 10/8/7.1] Preko svojstava košarice

Da biste to učinili, desnom tipkom miša kliknite ikonu Košara i odaberite Svojstva.

Ček Prikaz dijaloga za potvrdu brisanja i kliknite Primijeni/U redu.

Sljedeći put kada izbrišete bilo koju datoteku iz smeća, vidjet ćete ikonu Jeste li sigurni da želite premjestiti mapu/datoteku u smeće? kutija.

2] Korištenje uređivača pravila grupe

Pritisnite kombinaciju tipki WINKEY + R za pokretanje uslužnog programa Run, upišite gpedit.msc i pritisnite Enter. Nakon otvaranja uređivača grupnih pravila idite na sljedeću postavku:

Korisnička konfiguracija > Administrativni predlošci > Windows komponente > File Explorer

Sada na desnoj bočnoj traci dvaput kliknite na Prikaz dijaloškog okvira za potvrdu prilikom brisanja datoteka i postavite prekidač u položaj Onemogućeno za ovo.

Omogućuje prikaz dijaloškog okvira potvrde u File Exploreru kad god se datoteka izbriše ili premjesti u smeće. Ako je ova postavka omogućena, dijaloški okvir za potvrdu prikazuje se kada korisnik izbriše ili premjesti datoteku u smeće. Ako onemogućite ili ne konfigurirate ovu postavku, dijaloški okvir potvrde neće se prikazati prema zadanim postavkama.

google hangouts skriveni animirani emojiji

Ovo će onemogućiti upit za potvrdu brisanja. Postavljanje radio gumba kao Uključeno ili Nespreman sadržavat će zahtjev za potvrdu brisanja.

Zatvorite uređivač pravila grupe i ponovno pokrenite računalo kako bi promjene stupile na snagu.

3] Korištenje uređivača registra

Pritisnite kombinaciju tipki WINKEY + R za pokretanje uslužnog programa Run, upišite regedit i pritisnite Enter. Nakon otvaranja uređivača registra, dođite do sljedećeg ključa:

|_+_|

Sada desnom tipkom miša kliknite desnu bočnu traku i odaberite Novo > DWORD (32-bitna) vrijednost.

Postavite naziv novostvorenog DWORD-a kao ConfirmFileDelete .

Dvaput kliknite na novostvoreni DWORD i postavite njegovu vrijednost kao 0 Ovo će onemogućiti upit za potvrdu brisanja. Vrijednost 1 aktivira upit za potvrdu brisanja.

Windows 10 nedostaje mrežni protokol -

Zatvorite uređivač registra i ponovno pokrenite računalo kako bi promjene stupile na snagu.

4] Postavljanjem maksimalne veličine

Da biste to učinili, desnom tipkom miša kliknite ikonu Košara i odaberite Svojstva.

U poglavlju Postavke za odabranu lokaciju, Odaberite Uobičajena veličina.

Postavite vrijednost u podatkovnom polju na viši od što je već uneseno.

Pritisnite U redu kako bi promjene stupile na snagu.

Osobno, više volim prilagodbu negoimatiprikazat će se prozor za potvrdu brisanja.

Preuzmite alat za popravak računala kako biste brzo pronašli i automatski popravili pogreške sustava Windows

Ovi linkovi bi vas također mogli zanimati:

  1. Prikaz koša za smeće u mapi računala u sustavu Windows
  2. Dodajte koš za smeće na programsku traku u sustavu Windows
  3. Povećajte veličinu svoje košarice
  4. Stvorite koš za smeće za USB pogon i prijenosne medije
  5. BinManager: upravitelj za vašu košaricu .
Popularni Postovi