Kako pokrenuti program pri pokretanju u sustavu Windows 10

How Make Program Run Startup Windows 10Kao IT stručnjaka, često me pitaju kako pokrenuti program pri pokretanju u sustavu Windows 10. Postoji nekoliko različitih načina za to, a način koji odaberete ovisit će o vašim posebnim potrebama. U ovom ću vam članku pokazati nekoliko različitih načina pokretanja programa pri pokretanju sustava Windows 10.Jedan od načina da pokrenete program pri pokretanju u sustavu Windows 10 je korištenje mape Startup. Mapa Startup je posebna mapa koja se nalazi u vašem korisničkom profilu. Svi programi koji se nalaze u ovoj mapi automatski će se pokrenuti kada se prijavite u Windows. Da biste dodali program u mapu Startup, jednostavno napravite prečac do programa i smjestite ga u mapu Startup. Program će se zatim automatski pokrenuti sljedeći put kada se prijavite u Windows.

što se koristi za šifriranje datoteka kada se koristi datotečni sustav za šifriranje (efs)?

Drugi način pokretanja programa pri pokretanju u sustavu Windows 10 jest korištenje planera zadataka. Planer zadataka je alat koji vam omogućuje planiranje pokretanja zadataka, poput programa, u određeno vrijeme. Da biste dodali program u Planer zadataka, jednostavno kreirajte novi zadatak i odredite program koji želite pokrenuti. Zatim odredite kada želite da se zadatak pokrene i program će se automatski pokrenuti u to vrijeme.

Naposljetku, također možete koristiti Registar da pokrenete program pri pokretanju u sustavu Windows 10. Registar je baza podataka koja pohranjuje sve postavke i opcije za Windows. Možete koristiti registar za dodavanje, uklanjanje ili izmjenu pokretačkih programa. Međutim, Registar je vrlo moćan alat i ako niste pažljivi, lako možete oštetiti svoj sustav. Stoga je najbolje koristiti Registar samo ako ste iskusan korisnik.Zaključno, postoji nekoliko različitih načina da pokrenete program pri pokretanju u sustavu Windows 10. Metoda koju odaberete ovisit će o vašim posebnim potrebama. Ako niste sigurni koju metodu koristiti, preporučujem da počnete s mapom Startup ili Task Scheduler. Ove metode su relativno sigurne i jednostavne za korištenje. Međutim, ako ste iskusan korisnik, također možete upotrijebiti Registar da pokrenete program pri pokretanju u sustavu Windows 10.

Možda postoje programi za koje želite da se uvijek pokreću prilikom pokretanja ili podizanja sustava. Recimo da prva stvar koju uvijek napravite je da pokrenete preglednik i počnete pregledavati web. Naravno, kada se vaše računalo sa sustavom Windows podigne na radnoj površini, uvijek možete ručno pokrenuti preglednik i upisati URL, ali ako želite da se pokreće automatski, lako možete imati programe poput preglednika koji se automatski pokreću prilikom pokretanja. svaki put u sustavu Windows 10/8/7.Pokrenite program pri pokretanju u sustavu Windows 10

Prvo, želite li provjerite postavke programa i pogledajte postoji li postavka koja mu omogućuje pokretanje pri svakom pokretanju. Ako postoji, onda lako odgovara na pitanje. Ako ne, postoje još tri načina da to učinite. Pogledajmo ih:

1] Postavite programski prečac u mapu za pokretanje

Kako pokrenuti program pri pokretanju u sustavu Windows 10

računalo ne može pronaći Chromecast

Najlakši način je postaviti prečac programa Mapa za pokretanje sustava Windows .

U Pokretna mapa trenutnih korisnika na Windowsima nalazi se na:

|_+_|

Ovi programi rade samo za trenutno ovlaštenog korisnika. Za izravan pristup ovoj mapi otvorite Run, upišite |_+_| i pritisnite Enter.

U Mapa za pokretanje sustava Windows za sve korisnike nalazi se na:

|_+_|

Da biste otvorili ovu mapu, otvorite prozor Run, upišite ljuska: generičko pokretanje i pritisnite Enter.

prenijeti windows telefon na iphone -

U ovu mapu možete dodati prečace za programe koje želite pokretati u sustavu Windows.

Čitati : Program u mapi za pokretanje ne pokreće se pri pokretanju .

2] Dodavanje programa u pokretanje s besplatnim softverom

Iako ugrađen MSCONFIG ili uslužni program za konfiguraciju sustava omogućuje vam da onemogućite ili uklonite unose za pokretanje, ne dopušta vam dodavanje programa za pokretanje. Jesti mnogo besplatnih alata koji vam omogućuje upravljati programima za pokretanje .

Za jednostavno dodavanje programa za pokretanje možete koristiti besplatni softver poput Chameleon Launch Manager ili Brzo pokretanje . Oba su upravitelji pokretanja bogati značajkama koji olakšavaju dodavanje pokretača zajedno s njihovim opcijama pokretanja.

3] Pokrenite program za pokretanje sustava Windows putem registra

možeš koristiti Staze za pokretanje registra za dodavanje programa za pokretanje pri svakom pokretanju. možeš koristiti trčanje i RunOnce ključeve registra kako bi se programi pokrenuli svaki put kada se korisnik prijavi ili pokrenuti samo jednom.

30068-39

Ovdje se nalaze ključevi registra. Oni su za trenutnog korisnika i za sve korisnike - pokreću se svaki put ili samo jednom:

|_+_|

Više o tome možete pročitati na MSDN .

4] Upotrijebite Task Scheduler da pokrenete programe pri pokretanju

Možeš izradite čarobnjaka za osnovne zadatke koristeći Windows Task Scheduler da se program pokrene svaki put kada se podigne, koristeći Kad se računalo pokrene opcija kao okidač zadatka.

Nakon što ste ovo učinili, možda biste željeli postavite vrijeme odgode za pokretanje programa. Ako želite, možete i vi automatsko pokretanje programa kao administrator .

Preuzmite alat za popravak računala kako biste brzo pronašli i automatski popravili pogreške sustava Windows

$ : Ovaj će vam post pokazati kako otvorite aplikacije Windows Store pri pokretanju .

Popularni Postovi