Kako reproducirati HEVC kodirane videozapise u sustavu Windows 10 pomoću HEVC video proširenja

How Play Hevc Coded Videos Windows 10 Using Hevc Video ExtensionWindows 10 ima ugrađenu izvornu podršku za HEVC kodirane video datoteke. Međutim, morate imati instaliran paket HEVC Video Extensions kako biste ih reproducirali. U ovom ćemo vam članku pokazati kako nabaviti paket HEVC Video Extensions i početi reproducirati svoje HEVC kodirane videozapise na Windows 10. Prvo što trebate učiniti je otići u Microsoft Store i potražiti paket HEVC Video Extensions. Kada ga pronađete, jednostavno kliknite 'Get' da biste ga preuzeli i instalirali. Kada instalacija završi, trebali biste moći reproducirati svoje HEVC kodirane videozapise u bilo kojem video playeru koji podržava Windows 10. Preporučujemo korištenje VLC media playera za najbolje rezultate. Ako imate problema s reprodukcijom HEVC kodiranih videozapisa, provjerite imate li instaliranu najnoviju verziju videoplayera. Osim toga, možda ćete morati ažurirati upravljačke programe za grafiku kako biste bili sigurni da vaše računalo može ispravno dekodirati i reproducirati video.HEVC ili Video kodiranje visoke učinkovitosti standard video kompresije. Ovo je također poznato kao H.265 ili MPEG-H 2. dio. Ovo je nasljednik Moždani udar ili H.264 ili MPEG-4. HEVC održava istu kvalitetu videa, ali udvostručuje količinu kompresije podataka. Također podržava 8K UHD rezoluciju na 8192 x 4320 piksela.

Microsoft je uklonio izvornu podršku za HEVC kodek

Prethodno je Windows 10 uvijek podržavao reprodukciju videozapisa komprimiranih HEVC kodekom. Ako imate najnoviju verziju sustava Windows 10, možda ćete imati problema s reprodukcijom ovih videozapisa. Mogu postojati scenariji u kojima se zvuk reproducira iu video odjeljku, ali vidite samo crni ekran. Ponekad aplikacija može jednostavno izbaciti pogrešku govoreći vam da video kodek nije podržan. To se uglavnom događa s aplikacijama kao što su Netflix, Filmovi i TV ili bilo kojim drugim aplikacijama iz Microsoftove trgovine.

Reprodukcija HEVC kodiranih videozapisa u sustavu Windows 10

DO kodek kombinacija je kodera i dekodera ili kompresora i dekompresora i softver koji se koristi za kompresiju ili dekompresiju digitalne medijske datoteke kao što je pjesma ili video. Da biste mogli reproducirati HEVC kodirane videozapise u sustavu Windows 10 sada na sustavu Windows 10 v1709 i novijim, morate ručno instalirati kodek. To je zato što je u Windows 10 Fall Creators Update Microsoft uklonio izvornu podršku za HEVC kodek. Ali srećom, ne morate surfati internetom u potrazi za playerima ili manje sigurnim softverom trećih strana za reprodukciju vaših datoteka.Windows 10 usluge se ne pokreću

SAVJET : 5Kigrač je moćan media player sa nevjerojatnim značajkama kao što su AirPlay usluga, hardversko ubrzanje itd.

HEVC video proširenja proizvođača uređaja

Microsoft je izdao manju nadogradnju za Windows 10 pod nazivom KB4041994 koja na uređaje donosi podršku za HEVC kodek. Microsoft ga je također učinio dostupnim u Microsoft Store besplatno za korisnike.

Reproducirajte video visoke učinkovitosti video kodiranja (HEVC) u bilo kojoj video aplikaciji na svom Windows 10 uređaju. Ova su proširenja osmišljena da iskoriste hardverske mogućnosti nekih novih uređaja, uključujući one sa 7. generacijom Intel Core procesora i novim GPU-om za podršku 4K i Ultra HD sadržaja. Za uređaje koji nemaju hardversku podršku za HEVC video, omogućena je softverska podrška, ali kvaliteta reprodukcije može varirati ovisno o rezoluciji videa i performansama računala. Ova proširenja vam također omogućuju kodiranje HEVC sadržaja na uređajima koji nemaju hardverski videokoder.reproducirajte HEVC kodirani video

Prije nego počnete, imajte na umu da ovaj kodek omogućuje 4K i UHD video streaming. Također, ovaj kodek podržava samo kompatibilni hardver. To uključuje Intelove procesore 7. generacije i neke moderne GPU-ove ili GPU-ove.

Ovaj popis uključuje sljedeće:

pretvoriti wma u mp3 windows

Kaby Lake, Kaby Lake Refresh i Coffee Lake kao i GPU-ovi kao što su AMD RX 400, RX 500 i RX Vega 56/64 kao i NVIDIA GeForce GTX 1000 i GTX 950 i 960 serije.

Ako vam ovo manje ažuriranje KB4041994 ne odgovara, možete slijediti ovu poveznicu kako biste pronašli i instalirali kodek s Microsoft .

Preuzmite alat za popravak računala kako biste brzo pronašli i automatski popravili pogreške sustava Windows

Sad vidi kako možeš reproducirajte OGG, Vorbis i Theora kodirane medijske datoteke na Windows 10 .

Popularni Postovi