Kako zaustaviti automatsko osvježavanje web stranice u Chromeu ili Firefoxu

How Stop Web Page From Auto Refreshing ChromeKao IT stručnjaka, često me pitaju kako zaustaviti automatsko osvježavanje web stranice u Chromeu ili Firefoxu. Postoji nekoliko različitih načina za to, pa ću vas provesti kroz najčešće metode. Prvo što morate učiniti je otvoriti preglednik i otići na izbornik postavki. U Chromeu se to nalazi u gornjem desnom kutu zaslona, ​​pored tri točke. U Firefoxu ćete ga pronaći u traci izbornika na vrhu zaslona. Kada ste u izborniku postavki, potražite odjeljak s oznakom 'Privatnost i sigurnost'. U pregledniku Chrome to će biti u odjeljku 'Napredno'. U Firefoxu će se nalaziti u odjeljku 'Općenito'. Nakon što ste u postavkama privatnosti i sigurnosti, potražite opciju za onemogućavanje osvježavanja web stranice. U pregledniku Chrome to se nalazi u odjeljku 'Postavke web-mjesta'. U Firefoxu se nalazi u odjeljku 'Performanse'. Nakon što pronađete postavku za onemogućavanje osvježavanja web stranice, jednostavno je isključite. To će spriječiti vaš preglednik da automatski osvježava stranice i dat će vam veću kontrolu nad time kada i koliko često se stranice osvježavaju. To je sve! Slijedeći ove jednostavne korake, možete jednostavno onemogućiti osvježavanje web stranice u Chromeu ili Firefoxu.U prošlosti su web stranice bile statične, a kada se stranica učitala, sadržaj je ostao isti i prikazivao je isti sadržaj za svakog posjetitelja stranice. Međutim, stvari su se promijenile s dinamičkim web-mjestima i svaki put kada se stranica učita, stvara se jedinstveni sadržaj. S pojavom značajki kao što su automatsko osvježavanje web stranice , korisnici imaju ogromnu korist od informacija u stvarnom vremenu gdje se web stranice automatski osvježavaju svakih nekoliko sekundi kako bi prikazale ažurirani sadržaj. Ovo je posebno korisno kada gledate web stranice uživo koje izvještavaju o vijestima, dražbama, rezultatima izbora i drugim prijenosima uživo.

Zaustavi automatsko osvježavanje web stranice

Iako je ova značajka iznimno korisna, svejedno je neugodno kada želite čitati sadržaj, a stranica se automatski ponovno učitava svake sekunde usred vašeg posla. Ako smatrate da ova značajka nije potrebna i da vam smeta, možete isključiti automatsko osvježavanje web stranice. U ovom članku ćemo vam pokazati kako onemogućiti automatsko ažuriranje u glavnim preglednicima kao što su Chrome, Firefox i Microsoft Edge.

Onemogućite automatsko ažuriranje u pregledniku Google Chrome

Iako ne postoji izravan način za onemogućivanje automatskog osvježavanja web-stranice u Chromeu, možete odabrati preuzimanje proširenja treće strane koje automatski blokira osvježavanje web-stranice. Slijedite korake u nastavku da biste onemogućili automatsko osvježavanje web stranice u pregledniku Chrome.Preuzmite i instalirajte Blokator automatskog ažuriranja ili Zaustavi automatsko ažuriranje proširenje iz trgovine Chrome.

Microsoft Edge korisnici također mogu koristite ovo proširenje preglednika za zaustavljanje automatskih ažuriranja .

Upišite|_+_| u URL i idite na Mogućnosti.ići pojedinosti i kliknite na Mogućnosti proširenja.

Provjerite opciju s Onemogući meta elemente osvježavanja na stranicama i kliknite na Zatvoriti .

resetiranje postavki proxyja

Također možete onemogućiti automatsko brisanje kartica tako da se kartice ne ažuriraju automatski.

ići krom://zastave u URL-u.

cmd test baterije

Tip Automatsko brisanje kartice u traci za pretraživanje i odaberite Onemogući iz padajućeg izbornika za potvrdni okvir Auto Delete Tab.

Također možete odabrati crnu listu web stranica tijekom automatskog ažuriranja. Da biste to učinili, otvorite web mjesto koje želite staviti na crnu listu.

Odaberite opciju u gornjem desnom kutu stranice Blokator automatskog ažuriranja i kliknite na Web stranica crne liste .

Onemogući automatsko ažuriranje u firefoxu

Tip o: konfiguracija u URL i pritisnite Enter.

Unesite naziv postavke u traku za pretraživanje pristupačnost.blockautorefresh.

Desnom tipkom miša kliknite naziv postavke pristupačnost.blockautorefresh i odaberite sklopka opciju iz padajućeg izbornika.

Zaustavi automatsko osvježavanje web stranice

Promijenite vrijednost u Istina od false za onemogućavanje automatskog osvježavanja web stranice.

Preuzmite alat za popravak računala kako biste brzo pronašli i automatski popravili pogreške sustava Windows

Pogledajte ovaj post da biste saznali kako onemogućite automatsko ažuriranje u Microsoft Edgeu ili Internet Exploreru .

Popularni Postovi