Windows Explorer se ruši, zamrzava ili prestaje raditi

Windows File Explorer CrashesAko imate problema sa Windows Explorerom koji se ruši, zamrzava ili jednostavno ne radi, ne brinite - niste sami. Mnogi korisnici sustava Windows susreli su se s ovim problemom u jednom ili drugom trenutku. Postoji nekoliko različitih stvari koje mogu uzrokovati prestanak rada Windows Explorera, ali najčešći uzrok je neispravna ili oštećena sistemska datoteka. Srećom, postoji nekoliko različitih načina za rješavanje ovog problema. Prvo što biste trebali pokušati je pokrenuti skeniranje System File Checker. Ovo će provjeriti ima li oštećenih sistemskih datoteka i pokušati ih popraviti. Ako to ne uspije, možete pokušati resetirati postavke Windows Explorera. To možete učiniti otvaranjem upravljačke ploče i odlaskom na 'Sustav i sigurnost > Administrativni alati > Lokalna sigurnosna pravila > Lokalna pravila > Dodjela korisničkih prava'. Pomaknite se prema dolje do 'Stvori globalne objekte' i dvaput kliknite na nju. Dodajte svoj korisnički račun na popis i kliknite 'U redu'. Ako nijedno od tih rješenja ne radi, možete pokušati ponovno instalirati Windows Explorer. To možete učiniti odlaskom na 'Upravljačka ploča > Programi i značajke > Uključivanje ili isključivanje Windows značajki'. Pomaknite se prema dolje do 'Internet Explorer' i poništite okvir. Pritisnite 'OK' i ponovno pokrenite računalo. Nakon što završi s ponovnim pokretanjem, vratite se na 'Uključivanje ili isključivanje Windows značajki' i ponovno potvrdite okvir 'Internet Explorer'. Pritisnite 'OK' i ponovno pokrenite računalo. Nadamo se da će jedno od tih rješenja riješiti vaš problem. Ako ne, postoji još nekoliko stvari koje možete isprobati, ali one su izvan dosega ovog članka.Ako se vaš Windows Explorer ruši ili zamrzava ili vidite poruku o pogrešci - Windows Explorer je prestao raditi i ponovno se pokreće na vašem računalu sa sustavom Windows 10/8/7, tada će vam ovaj post pomoći da riješite probleme sa zamrzavanjem ili rušenjem File Explorera.

Windows Explorer je prestao raditi

File Explorer u operativnom sustavu Windows pomaže nam pregledavati datoteke, mape i druge podatke na našem računalu. U nekom trenutku možete naići na problem kada ustanovite da se vaš File Explorer često ruši ili zamrzava. Osim toga, možete primiti i sljedeću poruku:Windows Explorer je prestao raditi

Ovaj vodič uključuje neke korake za rješavanje problema koji će vam pomoći u rješavanju problema povezanih s padom ili zamrzavanjem Windows Explorera. Vrlo je moguće da je jedan od vaših instaliranih programa taj koji ometa nesmetan rad explorer.exe. Možda ćete ih morati sve isprobati. Nadam se da će vam jedan od prijedloga pomoći. Ako vam bilo koja postavka ne pomaže, možete je vratiti na zadanu vrijednost gdje je primjenjivo i moguće.

Prije nego što odlučite primijeniti bilo koji od naših prijedloga, pregledajte cijeli popis i svakako stvoriti točku vraćanja sustava prvo, tako da uvijek možete vratiti ako promjene ne odgovaraju vašim očekivanjima.

Explorer se ruši ili zamrzava

Ako se vaš Windows Explorer često ruši ili zamrzava, morate slijediti ove korake koji bi vam mogli pomoći u rješavanju problema:stavljajući krom os na stari laptop
 1. Onemogući ploču za pregled
 2. Onemogući sličice
 3. Privremeno onemogući UAC
 4. Isključite DEP i vidite
 5. Pokrenite prozore mapa u zasebnom procesu
 6. Provjerite instalirane dodatke
 7. Pokrenite alat za provjeru sistemskih datoteka
 8. Ažurirajte upravljačke programe za video
 9. Rješavanje problema u stanju čistog pokretanja
 10. Alat za dijagnostiku memorije sustava Windows
 11. Ostale ponude..

Analizirajmo detaljno prijedloge. Prije nego počnete, trčite Provjerite disk . i vidjeti hoćete li Vraćanje sustava rješava problem.Također provjerite svoje Windows ažuriran i sva Windows ažuriranja su instalirana. Zatim skenirajte svoje računalo za malware . Ako ste kupili novo prijenosno računalo sa sustavom Windows 10/8/7, neke predinstalirane datoteke mogu ometati vaš rad explorer.exe . izbrisati neželjeni probni softver i de-sranjetvoj automobil Zatim.

1) Onemogućite ploču za pregled

Onemogući ploču za pregled u File Exploreru i provjerite pomaže li to. Da biste onemogućili ploču za pregled, kliknite Raspored > Izgled > Ploča za pregled.

2) Onemogućite minijature

Onemogući sličice i vidjeti rješava li to problem. Da biste to učinili, otvorite Folder Options > View > Označite okvir 'Always show icons, not sličice'. Također poništite opciju Prikaži ikonu datoteke na sličicama. Pritisnite Primijeni / U redu.

3) Privremeno onemogućite UAC

Privremeno onemogući UAC i vidjeti hoće li to pomoći.

klasični prikaz upravljačke ploče

4) Onemogućite DEP i pogledajte

Onemogućite DEP ili NoExecute zaštitu. imajte na umu da Prevencija izvršenja podataka (DEP) je sigurnosna značajka koja može spriječiti viruse i druge sigurnosne prijetnje da oštete vaše računalo. Zlonamjerni programi mogu pokušati napasti Windows pokušavajući pokrenuti (također poznato kao izvršni) kod iz područja sistemske memorije rezerviranih za Windows i druge ovlaštene programe. Ove vrste napada mogu oštetiti vaše programe i datoteke. DEP može zaštititi vaše računalo nadgledanjem vaših programa kako bi se uvjerili da sigurno koriste sistemsku memoriju. Ako DEP primijeti da program na vašem računalu neispravno koristi memoriju, zatvara program i obavještava vas.

Da biste to učinili, pokrenite naredbeni redak kao administrator. Zatim kopirajte i zalijepite sljedeće i pritisnite Enter:

|_+_|

Poznato je da ovo pomaže na Windows 10/8/7/Vista.

5) Pokrenite prozore mapa u zasebnom procesu

Pokrenite prozore mapa u odvojeni proces i vidjeti hoće li to pomoći. Da biste to učinili, otvorite File Explorer. Kliknite Organiziraj > Opcije mape i pretraživanja > Pogled > Napredne postavke > Označite okvir za 'Pokreni prozore mape u zasebnom procesu' > Primijeni > U redu.

6) Provjerite instalirane dodatke

Instalirani dodaci obično kriv! Provjerite jeste li instalirali neke pomoćnike ili dodatke u File Exploreru. Uklonite ih ili onemogućite. Često čak i ekstenzije ljuske trećih strana mogu uzrokovati rušenje File Explorera pri određenim radnjama. Neki programi dodaju stavke u kontekstni izbornik desnim klikom. Da biste ih detaljno vidjeli, možete preuzeti besplatni uslužni program ShellExView .

Explorer se ruši ili zamrzava

To će vam omogućiti da vidite i onemogućite sumnjiva proširenja ljuske trećih strana. Koristeći pokušaje i pogreške, možete onemogućiti/omogućiti proširenja kako biste pokušali utvrditi uzrokuje li neko od njih problem. ShellExView se također može koristiti za rješavanjekontekstni izbornikprobleme u File Exploreru, kao što je sporo klikanje desnom tipkom miša.

7) Pokrenite provjeru sistemskih datoteka

trčanjesfc/Skeniraj sada i na kraju ponovno pokrenite ako to zatraži alat za provjeru datoteka sustava. Provjera sistemskih datoteka pri ponovnom pokretanju zamijenit će oštećene sistemske datoteke ako se pronađu.

8) Ažurirajte upravljačke programe za video

Zastarjelo ili oštećeno video drajveri može uzrokovati prestanak rada Windows Explorera. Ažurirajte upravljačke programe svoje grafičke kartice i vidjeti hoće li to pomoći.

9) Rješavanje problema u stanju čistog pokretanja

Pokrenite Windows na Siguran način i vidjeti možete li ponovno stvoriti problem. Ako je problem nestao, vjerojatno je neka vrsta programa za pokretanje koji ometa normalan rad Explorera. Trčanje mrežno dizanje i pokušajte riješiti problem i identificirati program koji je uvredljiv.

10) Windows alat za dijagnostiku memorije

Trčanje Alat za dijagnostiku memorije sustava Windows provjerite moguće problemi s pamćenjem , uključujući testiranje memorije s izravnim pristupom (RAM) na vašem računalu.

11) Ovi popravci povezani s File Explorerom također bi vas mogli zanimati:

 1. Explorer se ruši na desni klik
 2. Explorer se ruši nakon promjene veličine ili sidrenja
 3. Explorer.exe Velika upotreba memorije i CPU-a
 4. Windows Explorer se ruši u određenoj video mapi
 5. File Explorer se ruši prilikom izvođenja bilo koje operacije na programskoj traci .

Ako se vaš Windows Explorer nasumično ruši na Windows 7 ili Windows Server 2008 R2 u mrežnom okruženju, primijenite ovoispravakizKB2638018. Također provjerite odnose li se na vas KB930092 i KB931702 koji se odnose na padove Explorera.

clonezilla preuzimanje uživo

Popravite zamrzavanja ili padove pomoću ovih resursa iz The Windows Cluba:

Preuzmite alat za popravak računala kako biste brzo pronašli i automatski popravili pogreške sustava Windows

Windows 10 se smrzava | Internet Explorer se smrzava | Google Chrome preglednik se ruši | Zamrzavanje preglednika Mozilla Firefox | Edge preglednik se smrzava | Windows Media Player se smrzava | Microsoft Outlook se smrzava | Računalni hardver se smrzava .

Popularni Postovi