Word to ne može učiniti jer je dijaloški okvir otvoren

Word Ne Mozet Etogo Sdelat Potomu Cto Dialogovoe Okno OtkrytoKao IT stručnjak, često čujem ljude kako govore 'Word to ne može jer je dijaloški okvir otvoren.' Iako je istina da dijaloški okviri mogu biti neugodni, oni su zapravo vrijedan dio softvera. Evo zašto:Dijaloški okviri pomažu da korisnici ostanu na zadatku. Kada radite na dokumentu, posljednja stvar koju želite je da vas prekine skočni prozor ili obavijest. Dijaloški okviri pomažu spriječiti te smetnje držeći korisnike usredotočenima na zadatak koji im predstoji.

najcool web stranice na Internetu

Dijaloški okviri također pomažu u smanjenju pogrešaka. Pružanjem jasnih uputa i opcija manja je vjerojatnost da će korisnici pogriješiti. Ovo je posebno važno u softveru koji se koristi za kritične zadatke, kao što su financijske ili medicinske aplikacije.

Naposljetku, dijaloški okviri mogu se koristiti za pružanje informacija koje nisu bitne za zadatak koji je pri ruci. To može biti od pomoći kada korisnici moraju biti svjesni nečega, ali ne moraju ništa poduzeti. Na primjer, dijaloški okvir može vam reći da vašem računalu nedostaje prostora na disku. To nije nešto oko čega morate odmah išta poduzeti, ali dobro je biti svjestan toga.Dijaloški okviri možda nisu najuzbudljiviji dio softvera, ali služe važnoj svrsi. Sljedeći put kada vas neki dijaloški okvir iznervira, sjetite se da postoji s dobrim razlogom.

Microsoft Word je najbolji uređivač teksta dostupan korisnicima. Iako je ovo gotovo savršeno, mnogi su korisnici prijavili problem s aplikacijom u kojem su naišli na pogrešku. Word to ne može učiniti jer je dijaloški okvir otvoren . Pogreška se javlja prilikom izrade novog Word dokumenta ili otvaranja postojećeg. Ako se suočavate s ovom pogreškom na svom sustavu, pročitajte ovaj članak kako biste pronašli rješenja.Riječ može

A razgovor to je vremenski prozor koji traži korisnički unos. Ovo može biti poruka potvrde klikom Da ili Otkazati . To može biti ponuda ili zahtjev za više informacija. Uglavnom, razgovor je nagovještaj. međutim, u većini slučajeva morat ćete zatvoriti dijaloški okvir prije zatvaranja aplikacije.

Word to ne može učiniti jer je dijaloški okvir otvoren

Glavni uzrok ovog problema je otvoren dijaloški okvir povezan s Microsoft Wordom. Ovo možda neće biti vidljivo unaprijed ako imate mnogo otvorenih prozora na računalu. Pokušajte sljedeća rješenja redom kako biste riješili ovaj problem.

 1. Pronađite dijaloški okvir i zatvorite ga.
 2. Zatvori Microsoft Word Process
 3. Onemogućite dodatke u programu Microsoft Word
 4. Popravite Microsoft Office

1] Pronađite dijaloški okvir i zatvorite ga.

Ako imate mnogo otvorenih kartica na vašem sustavu, pregledajte te kartice i potražite one koji su dijaloški okviri. Zatvorite ih kad ih susretnete. U većini slučajeva, sve što trebate učiniti je kliknuti na FINO . Dobar prečac za ovaj posao je pritisnuti CTRL+TAB za prebacivanje između kartica. Nakon što se dijaloški okvir zatvori, pokušajte ponovno stvoriti ili otvoriti dokument.

2] Ukinite Microsoft Word proces

Ako ne možete pronaći problematični dijaloški okvir ili ako njegovo zatvaranje ne pomaže, morat ćete zaustaviti Microsoft Word proces iz Upravitelj zadataka . Procedura za zaustavljanje Microsoft Word procesa je sljedeća.

 • traži Upravitelj zadataka U Windows traka za pretraživanje i kliknite na aplikaciju da biste je otvorili.
 • Ček Microsoft Word proces na popisu procesa.
 • Desni klik na Microsoft Word proces i odaberite Završi zadatak.
 • Ponovno učitati vaš sustav

Pokušajte stvoriti ili otvoriti Riječ ponovo dokument.

3] Onemogućite dodatke u programu Microsoft Word

Ako ste zaustavili Microsoft Word proces i ponovno pokrenuli sustav, problem bi mogao biti povezan s problematičnim dodatkom za Word. U tom slučaju deinstaliranje dodatka može biti od pomoći. Postupak je sljedeći.

 • Otvoren Microsoft Word .
 • Ići Datoteka > Opcije > Dodaci .
 • Odgovara Upravljati , promijenite padajuću opciju u Nadogradite COM .
 • Pritisnite Ići .
 • Sada ukloniti Dodaj u , možete potvrditi okvir povezan s Dodaj u i odaberite Izbrisati .
 • Upotrijebi hit i trag da pronađeš gadnog Dodaj u .

Ponovno pokrenite sustav i provjerite pomaže li to.

4] Popravite Microsoft Office

Ako sva gore navedena rješenja ne rade, Microsoft Office klijent je možda oštećen. U tom slučaju predlažemo da popravite Microsoft Office aplikaciju. Postupak za to je sljedeći.

 • Desni klik na Započeti i odaberite Postavke iz izbornika.
 • Ići Aplikacije >> Instalirane aplikacije .
 • Pomaknite se prema dolje do Aplikacija Microsoft 365 .
 • Kliknite na tri točke koje mu odgovaraju i odaberite Promijeniti .
 • Ako primite UAC upit , kliknite Da.
 • Odaberite uključivanje Online popravak .
 • Pritisnite Popravak .

Nakon dovršetka postupka ponovno pokrenite sustav i provjerite je li problem riješen.

Riječ može
Popularni Postovi